V rámci projektu Manuál pro krizové řízení proběhla školení pro práci s výstupy

V měsíci listopadu proběhla v Chomutově, Ústí nad Labem a ve Varnsdorfu školení pro cílovou skupinu pro práci s výstupy projektu Manuál pro krizové řízení CZ.1.07/1.3.49/02.0014. Na školení byli pozváni vedoucí pracovníci základních, středních a vysokých škol, vedoucí pracovníci školských zařízení zřizovaných Ústeckým krajem a městy. Školení se zúčastnilo 74 zástupců cílové skupiny, 5 hostů a členové realizačního týmu.

 

Obsahem školení bylo seznámení účastníků s jednotlivými výstupy projektu – tištěným Manuálem pro krizové řízení, mobilní a webovou aplikací. Pro praktickou část testování měli účastníci k dispozici tablety, smartphony a tištěné manuály. Po teoretickém seznámení tak proběhlo praktické testování výstupů, kdy si každý účastník ověřil v praxi, jak je možné výstupy využít při vzniku reálné krizové situace. Případné komplikace při práci s výstupy byly ihned konzultovány se členy realizačního týmu.

 

Účastníci školení se shodli na tom, že obdobný výstup je pro školy a školská zařízení přínosný, a to jak formou, tak i obsahem. Ze závěrečné diskuse navíc vyvstal požadavek na vytvoření mobilní aplikace pro Windows Phone. Tato bude realizována do konce roku 2014.